07 – 18 juli 2018 Groene Ster Leeuwarden

Of the Birds

conference

Een epische zomeravond

Muzikant/componist Sytze Pruiksma én de bekende trompettist Eric Vloeimans worden in Conference of the Birds ondersteund door muzikanten van tientallen korpsen en twintig dansers en acteurs Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. De regie ligt in handen van Guy Weizman. Falk Richter schreef de tekst voor Conference of the Birds, een bewerking van het epische Perzische gedicht De Samenspraak van de vogels. Actrices Mirjam Stolwijk en Mariana Aparicio Torres vertolken de hoofdrollen. Conference of the Birds wordt gepresenteerd door Kening fan ‘e Greide

Lees meer...

Conference of the Birds is een indrukwekkende theater-, dans- en muziekvoorstelling in het recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. In de prachtige groene en waterrijke omgeving beleeft het publiek in juli kort na zonsondergang het verhaal van een groep vogels die op zoek gaat naar een leider. De vogels komen er na een lange en avontuurlijke reis achter dat zij zelf de koning zijn van hun eigen lot. Conference of the Birds is één van de meest in het oog springende zomerevenementen van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa. 

Samenspraak van de Vogels
Het verhaal van dit muziek- en theaterspektakel is gebaseerd op het in de twaalfde eeuw geschreven Perzische gedicht De Samenspraak van de Vogels,
waarin wordt verteld hoe de vogels van de wereld bij elkaar komen. In de voorstelling wordt een link gelegd met het verdwijnen van de biodiversiteit op het Friese platteland door grootschalige landbouw. De mens is verantwoordelijk voor zijn leefomgeving en de natuur. Zoals vogels alleen samen een reis kunnen overleven, zijn ook mensen afhankelijk van elkaar. 

Hafabra-wereld
Het muziek- en theaterspektakel is een Mienskipsproject, door de deelname muzikanten van (grotendeels) Friese muziekkorpsen. Ook bij de korpsen is een duidelijke terugloop in muzikanten te zien. Zonde als je het ons vraagt! Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop van Conference of the Birds is dan ook bestemd voor ondersteuning van de deelnemende korpsen. Opgeven als korps of individuele muzikant kan nog steeds, meld je dan aan via deze link.

Lees minder...

Met o.a.
Eric Vloeimans

Persfoto’s

Download hieronder foto’s voor redactioneel gebruik, met naamsvermelding fotograaf: Erikjan Koopmans Fotografie

Campagnebeelden

Download hieronder de verschillende logo`s en het campagnebeeld.

Persbericht

Download hieronder het persbericht.

Credits

Download hier de lijst met credits

Rechtenvrije
Interviews

Ascon Nijs: ‘Het publiek komt in de wereld van de grutto’

LEEUWARDEN – De theater-, dans- en muziekvoorstelling Conference of the Birds vindt plaats in een bijzonder ‘theater’: een enorm vogelnest, midden in de Groene Ster in Leeuwarden. Bedacht door decorontwerper Ascon de Nijs. ,,Mensen zullen om zich heen kijken, en denken: waar ben ik nou beland?”

Een doorgewinterde decorontwerper mag je Ascon de Nijs gerust noemen. Hij doet dit werk al vele jaren, en heeft het gros van zijn carrière gewerkt met Club Guy & Roni. Samen met het NNT speelt Club Guy & Rony Conference of the Birds, de muziekvoorstelling waarin ook honderden HaFaBra-muzikanten samen met componist/geluidskunstenaar Sytze Pruiksma en trompettist Eric Vloeimans te zien en horen zullen zijn.

Lees meer...

Seance

Wanneer het publiek door de poorten van het theater, gemaakt van kaphout, is gelopen, waant het zich in een enorm vogelnest met een omvang van tachtig vierkante meter. De muren zijn ongeveer vier meter hoog. Op de grond liggen rode houtsnippers, die het gevoel van een soort seance oproepen. ,,Het is toch een conferentie waar de voorstelling over gaat”, licht Ascon toe. Een bijeenkomst waar het publiek ook deel van uit maakt gedurende een uur. ,,Mensen zullen om zich heen kijken en denken: waar ben ik nou beland?”

Goede balans

Het publiek kijkt uit op een podium, maar dat is bestemd voor de dansers en acteurs. De honderden muzikanten omringen het publiek. Ascon: ,,Het muziek komt echt van alle kanten.” Voor de geluidstechnici levert dit een interessante klus op. Ten eerste omdat fanfares, brassbands en harmonie-orkesten zelden worden versterkt, ten tweede omdat alle muziek voor iedereen goed te horen moet zijn. ,,Dus niet dat de mensen die rechts staan, alleen van rechts te muziek meekrijgen. De technici moeten zorgen voor een goede balans.”

Nestgevoel

Als verlenging van het grote podium, is er nog een eilandje met een kleiner nest in het water. Dit is verbonden met het podium verbonden is. Dit symboliseert de trek van de vogels, waarover het verhaal gaat. Het is de enige opening die het publiek zal zien, voor de rest is het decor helemaal dicht. ,,Mensen krijgen als het goed is een nestgevoel”, verwacht Ascon. ,,En ze komen echt in de wereld van de grutto. Dat is het idee achter dit ontwerp.

Beeldende kunst

Met dit decor wil Ascon een groot gebaar maken. ,,Iets wat bijna beeldende kunst is. Wat er zowel bij daglicht als bij duister effect heeft.” Hij is er maanden mee in de weer geweest, en kan niet wachten om het resultaat te zien. “Mijn première vindt plaats als alles is opgebouwd en ik het in life size zie. De hele tijd zie ik mijn werk in het klein. Om het dan op werkelijke grootte te zien, is magisch.”

Lees minder...

Eric Vloeimans -,,Hartsenergie

LEEUWARDEN – Trompettist Eric Vloeimans laat zich graag verrassen. Hij is dan ook benieuwd naar de ‘overstijgende’ muziek die componist Sytze Pruiksma schrijft voor Conference of the Birds. ,,Ik ga graag het avontuur aan met muziek.”

Voor Eric Vloeimans heeft de HaFaBra-cultuur veel betekenis. De Rotterdammer heeft zelf bij de Heineken-fanfare in Den Bosch gespeeld toen hij nog in die stad woonde. ,,Daar heb ik veel geleerd, en ik gun het iedereen om die ervaring te hebben.” Hij was daarom extra geïnteresseerd in Conference of the Birds toen Sytze Pruiksma vertelde dat de voorstelling mede als doel heeft om de muziekverenigingen, die het vaak moeilijk hebben, onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

Verbindingen

Wat volgens Vloeimans de toegevoegde van Conference of the Birds kan zijn voor muziekverenigingen? ,,Ik hoop dat de muzikanten die meespelen erachter komen dat het leuk is om te verbinden, en dat er door die verbinding weer dingen kunnen ontstaan die groter zijn dan jezelf. En hoe mooi het is om daar dan onderdeel van te zijn. Misschien zorgt deze voorstelling er wel voor dat muziekverenigingen vaker met elkaar spelen. Samen staan verenigingen sterker in de schoenen, zeker in deze culturele tijden.”

Daarnaast kan Vloeimans zich voorstellen dat het voor de muziekverenigingen een heel nieuwe ervaring kan zijn om met de muziek van Sytze Pruiksma aan de slag te gaan. ,,Hij maakt overstijgende muziek. Misschien dat muzikanten erdoor geïnspireerd raken om nog meer kijken naar wat er allemaal mogelijk is in de muziek. En ik hoop dat mensen in het publiek gaan denken: ik ga bij een vereniging en een blaasinstrument spelen. Je bent nooit te oud om te leren en nooit te jong om te beginnen.”

Hartsenergie

Zelf krijgt Vloeimans er geen genoeg van om muziek te maken die niet per se in een hoekje te duwen valt. ,,Ik wil verder kijken: wat kun je allemaal met muziek doen? Er zit een blijheid in muziek die ik wil overdragen.” Op het conservatorium richtte hij zich eerst op de klassieke muziek, daarna stapte hij over op jazz. Daar heeft hij het improviseren in de vingers gekregen, iets wat hij het liefste doet. ,,Ik ga graag het avontuur aan met muziek.”

Muziek is volgens hem heel erg ‘in het moment’. Alleen al luisteren naar muziek kan je alles wat je bezighoudt doen vergeten. Daarnaast is het een heel directe vorm van kunst. ,,Ik speel een noot, en die komt wel of niet binnen op precies dat moment. Muziek kan heel erg je ziel raken. Je kunt erdoor gaan dansen of huilen. Muziek is hartenergie.” Hij hoopt dat het het publiek tijdens Conference of the Birds voelt dat er iets groots ontstaat. ,,Dat zijn de cadeautjes in het leven.”

Groeiend bewustzijn

Overigens gaat ook de afnemende biodiversiteit, waar Conference of the Birds eveneens aandacht voor vraagt, de gelauwerde muzikant aan het hart. ,,Ik houd van bomen, van vogels, van natuur. Alles wat natuur is, daar moeten we zuinig op zijn. Gaat het beter met de aarde, dan gaat het beter met de mens.” Hij zal nooit vergeten dat hij eens bij Sytze Pruiksma aan de keukentafel zat. Pruiksma woont op het Friese platteland. ,,Hij vroeg mij: wat valt je op aan de weilanden? Ik zei: ze zijn prachtig. Toen zei Sytze: er leeft hier geen vogel meer.”

Volgens Vloeimans zijn veel mensen vergeten dat de natuur de mens leven geeft. Als voorbeeld noemt hij de bij. Als die uitsterft, is dat voor de mensheid een probleem. ,,Ik hoop dat Conference of the Birds op dit vlak zorgt voor een groeiend bewustzijn. Er moet iets gebeuren. Als je niet begint met een verandering, dan gebeurt er niets. Het zal natuurlijk niet zo zijn dat, doordat wij hier een mooie voorstelling neerzetten, ze in Brazilië stoppen met het kappen van regenwouden. Maar zelfs al ontstaat er naderhand iets kleins, dan kan het uitgroeien tot iets groots.”

Natuurwonder

Het is overigens niet voor het eerst dat Vloeimans meewerkt aan een project waarbij natuur een rol speelt. Op YouTube staat een video waarin je ziet de trompettist muziek speelt te midden van een grote kudde paarden: een promotiefilmpje van De Nieuwe Wildernis over de Oostvaardersplassen. ,, Die paarden kwamen gewoon naar me toe. Een stond zelfs met zijn hoofd tegen mijn bovenarm. Dat was echt een natuurwonder. Dan zie je wat muziek óók kan doen, hè!”

Lees minder...

Guy Weizman – De muziek ga je horen, maar vooral voelen

LEEUWARDEN – Hoe vaak krijg je de kans om een voorstelling te maken waarin zoveel muzikanten spelen? Volgens Guy Weizman slechts één keer. Hij zei dan ook volmondig ‘ja’ toen initiator Sytze Pruiksma hem vroeg om de muziek-, theater- en dansvoorstelling Conference of the Birds te regisseren.

Guy Weizman is choreograaf en regisseur, en sinds ruim een jaar artistiek leider van zowel het Noord Nederlands Toneel (NNT) en Club Guy & Roni – bij dit laatste in samenwerking met Roni Haver. De lijst met theaterproducties waar hij zijn bijdrage aan heeft geleverd, is lang. Conference of the Birds zal een memorabele toevoeging zijn, verwacht hij. ,,Dit is niet iets wat je alleen zult horen, maar ook iets wat je echt gaat vóelen.”

Lees meer...

De kracht van het collectief: het komt terug in het enorme orkest, maar ook in het verhaal zelf. Conference of the Birds gaat over een grote groep vogels die een lange reis maakt, op zoek naar een nieuwe leider. Aan het einde van hun avontuur komen ze tot de ontdekking dat zij zelf de koning van hun lot zijn. ,,Ik weet niet veel van vogels, en dat hoeft voor deze voorstelling ook niet. Wel staan vogels voor mij voor heel veel dingen. Voor schoonheid, en voor leven in een vrije wereld. Mag je jouw eigen plek kiezen in de wereld, of bepalen grenzen jouw plek?”

De voorstelling slaat een brug naar de afnemende biodiversiteit, waardoor het voortbestaan van onder andere vogelsoorten onder druk komt te staan. ,,Ik hoop dat de voorstelling bijdraagt aan bewustwording: dat er zonder het geluid van de vogels een stille wereld ontstaat. Maar ik hoop ook dat de ziel van de mensen wordt geraakt. Dat het publiek geïnspireerd raakt door het idee om de leider in jezelf te zoeken, om iets in beweging te brengen. Als je écht geïnspireerd raakt, ben je ervan overtuigd dat je iets kunt bereiken.”

De honderden muzikanten worden versterkt door geluidskunstenaar Sytze Pruiksma, tevens componist voor Conference of the Birds, en trompettist Eric Vloeimans. Daarnaast spelen twintig dansers en acteurs mee van het NNT en Club Guy & Roni. De actrices Mirjam Stolwijk en Mariana Aparicio Torres vertolken de hoofdrollen. ,,Zij vertellen het verhaal in een theater dat een enorm vogelnest is. De muzikanten, de acteurs, de dansers: het zijn allemaal vogels. Ik laat me inspireren door de compositie van vogels in de lucht. Ze zweven soms in grote groepen en gaan alle kanten op, maar er ontstaan geen botsingen. Dat probeer ik in de voorstelling te verwerken. En dan hoop ik dat na de voorstelling de bezoekers zelf ook vogels zijn geworden.”

Conference of the Birds is van 7 tot en met 18 juli 2018 te zien in het natuurrijke recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. Meer informatie: www.conferenceofthebirds.nl

Lees minder...

Sytze Pruiksma – Een collectief kan meer bereiken dan één persoon

LEEUWARDEN – Iets in beweging brengen. Daar gaat Conference of the Birds over voor Sytze Pruiksma, initiator van deze grootse muziek-, dans- en theatervoorstelling. Hij hoopt dat mensen weer dichter bij de natuur komen te staan, en meer hart krijgen voor de lokale muziekkorpsen.

Als achtjarige trok Sytze natuurgebieden in met een verrekijker om zijn nek. Hoe vogels klonken, hoe ze eruit zien – het raakte hem. Lange tijd wilde hij bioloog worden. Later kwam er een tweede liefde bij: korpsmuziek. Hij speelde sinds zijn zestiende bij Brassband Crescendo in Workum, ging naar het conservatorium in Groningen, Utrecht en Amsterdam. Later was hij onder andere te horen als percussionist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Lees meer...

Als bevlogen vogelaar werd Sytze in 2007 door trekvogelecoloog Theunis Piersma uitgenodigd om mee naar Mauritanië (West-Afrika) te gaan, naar de Banc d’ Arguin. ,,Veel trekvogels die we in Nederland in de zomer zien, overwinteren daar. Theunis doet onderzoek in Afrika, en ik mocht mee. Ik belandde in één van de mooiste waddengebieden ter wereld.”

Op een gegeven moment ving het team een rosse grutto. Hij was heel zwak. Ze probeerden het beestje op te lappen. Theunis had de grutto in zijn handen, daarnaast zat een vrouw met een bakje water. Maar drinken deed de vogel niet. Als Sytze vertelt wat er vervolgens gebeurde, wordt hij even stil. ,,Ik had een kalimba bij me, en ging bij Theunis en de grutto wat zitten spelen. Op dat moment ging hij drinken. We wisten niet wat we zagen.”

Het memorabele moment is opgenomen met een camera, en de noten die Sytze toen speelde, heeft hij doorontwikkeld. Het werd een lied: ‘Reade Skries’ (rosse grutto), en werd later de rode draad in Birds & Brass. ,,Een reeks optredens die in 2016 en 2017 plaatsvond in Opsterland, Friesland. In die voorstellingen waren 250 muzikanten te horen. Wat een fantastisch geluid was dát!” Het trok volle zalen en velden, en is de opmaat geweest voor Conference of the Birds.

,,Muziek bracht de rosse grutto in beweging”, vertelt Pruiksma. ,,Een beweging op gang brengen is precies waar Conference of the Birds om gaat. En dan vanuit de gedachte dat één persoon iets in beweging kan brengen, maar een collectief nog veel meer kan bereiken.” Bijvoorbeeld met betrekking tot het hoog houden van biodiversiteit. Pruiksma is mede initiator van Kening van ‘e Greide, een beweging die zich inzet voor een toekomst waarin een gezond en renderend boerenbedrijf hand in hand gaat met biodiversiteit.

,,Het landschap verschraalt. We hebben bijvoorbeeld minder grassoorten dan vroeger, omdat dit voor boeren makkelijker te bewerken is. Maar zo’n monotoon landschap maakt ons land wel heel kwetsbaar. Je ziet weidevogels verdwijnen en waterstanden dalen.” Iets anders wat Pruiksma zorgen baart, is de kloof tussen mens en natuur. ,,We bouwen flats waarin we sla kunnen verbouwen, er zijn kinderen die niet weten wat een vogel is. We moeten de mensen het landschap in krijgen, de natuur laten zien, de vogels laten horen.” Dat gebeurt met Conference of the Birds, dat in een natuurrijk recreatiegebied plaatsvindt en het verhaal vertelt over vogels die op zoek gaan naar een leider.

Naast natuur krijgt ook cultuur een groot podium tijdens Conference of the Birds. Maar liefst honderden HaFaBra-muzikanten zijn te horen, naast trompettist Eric Vloeimans en Pruiksma zelf. ,,De HaFaBra-cultuur staat onder druk. En dat is zonde. De korpsen-cultuur zit diep in de samenleving van een dorp of stad. Allerlei mensen zitten bij een korps, van 8 tot 88 jaar, van arts tot boer. Wij willen ons steentje bijdragen aan het behoud van dit cultureel erfgoed, en daarom gaat een deel van de opbrengst van Conference of the Birds naar de deelnemende korpsen.”

Conference of the Birds is van 7 tot en met 18 juli 2018 te zien in het natuurrijke recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. Meer informatie: www.conferenceofthebirds.nl

Lees minder...

Kaartverkoop uniek muziekspektakel Conference of the Birds van start

LEEUWARDEN – De kaartverkoop voor Conference of the Birds, één van de meest in het oog springende zomerevenementen van Leeuwarden-Fryslân 2018, is 13 maart van start gegaan. Dansers en acteurs en muzikanten van tientallen korpsen komen in dit muziekspektakel samen onder leiding van regisseur Guy Weizman (Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni) en muzikant/componist Sytze Pruiksma. De voorstellingen vinden plaats op zes zomeravonden, van 7 t/m 18 juli in natuurgebied De Groene Ster, aan de oostkant van Leeuwarden.

Conference of the Birds is een beeldende theater-, dans- en muziekvoorstelling over de kracht van het collectief. Het verhaal van de voorstelling is gebaseerd op het epische Perzische gedicht De Samenspraak van de vogels, waarin een groep vogels op reis gaat om een leider te zoeken. Om er uiteindelijk achter te komen dat zij zelf de koning zijn van hun eigen lot. Guy Weizman: ,,Ik hoop dat de voorstelling mensen inspireert om hun eigen leider te worden, en om iets in beweging te brengen.”

Lees meer...

Vorm, locatie en inspiratiebron zijn niet toevallig gekozen. Op het Friese platteland is door grootschalige landbouw de biodiversiteit verdwenen. De monocultuur leidt tot een groot cultureel en biologisch verlies. De mens is verantwoordelijk voor zijn leefomgeving, voor natuur en collectief. En zoals vogels alleen gezamenlijk een reis kunnen overleven, zijn ook mensen afhankelijk van elkaar. Sytze Pruiksma: ,,Eén persoon kan iets in beweging brengen, maar een collectief kan nog veel meer bereiken. Niet alleen met betrekking tot vogels, die vanwege een afnemende biodiversiteit moeilijker kunnen overleven, maar ook met betrekking tot de HaFaBra-cultuur. Die staat namelijk ook onder druk.”

Daarom zet Conference of de Birds natuur én cultuur op een podium. Het is in alle opzichten een Mienskipsprogramma, maar liefst duizend muzikanten van Friese HaFaBra-korpsen zijn in deze voorstelling te horen. Guy: ,,Het wordt echt een spectaculaire muziek- en dansvoorstelling. En een unieke ervaring. De voorstelling is alleen deze zomer te zien. Zoveel muzikanten, die krijg je nooit weer bij elkaar.” De korpsen die meedoen, kunnen ook participeren in de kaartverkoop; een deel van de door hen verkochte kaarten gaat naar het korps.

Birds & Brass
Conference of the Birds borduurt voort op Birds & Brass, meerdere voorstellingen in Friesland onder leiding van de Friese muzikant en componist Sytze Pruiksma. Birds & Brass leverde verrassende muziekvoorstellingen en een bijzondere samenwerking tussen de korpsen op. Het trok volle Friese zalen én velden.

Een ‘preview’ van Conference of the Birds (Kening fan’e Greide) maakte dit jaar onderdeel uit van het traditionele nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble op 1 januari in het Concertgebouw en twee dagen later in De Harmonie in Leeuwarden.

Lees minder...

Sytze Pruiksma en Guy Weizman over Conference of the Birds

Toen Sytze aan Guy vroeg of hij mee wilde werken aan Conference of the Birds, en hem uitlegde wat de voorstelling inhoudt, hoorde Guy vooral: 1001 HaFaBra-muzikanten – 1000 plus trompettist Eric Vloeimans. ,,Er zijn mensen die HaFaBra stoffig en oud vinden, maar het is juist hip en entertaining en krachtig. Zeker als je zoveel muzikanten tegelijk hoort, maakt dat een enorme indruk.”

Conference of the Birds gaat over vogels die een lange reis maken op zoek naar een leider, en uiteindelijk ontdekken dat ze hun eigen leider zijn. Guy: ,,De gerenommeerde theatermaker en tekstschrijver Falk Richter is gevraagd om het verhaal waarop Conference of the Birds is gebaseerd, op een vrije manier te bewerken. Het is een nieuw verhaal geworden, maar wel over het ontdekken van een vrije wereld.”

Lees meer...

,,In het vogelnest, ontworpen door Ascon de Nijs en voor zover wij weten het grootste vogelnest ooit gebouwd, brengen wij tijdens Conference of the Birds heel veel vogels samen. De 1001 muzikanten zijn allemaal vogels, de acteurs zijn vogels, en de dansers zijn ook vogels. En ik hoop dat de mensen na de voorstelling ook vogels zijn geworden. Dat ze geïnspireerd zijn geraakt om de leider in zichzelf te zoeken.”

Conference of the Birds vindt plaats in de Groene Ster. Vanaf de parkeerplaats tot aan het vogelnest, de arena, wacht bezoekers een theatrale belevenis. ,,In de arena kunnen de mensen naar mooie, inspirerende dans en verhalen kijken, met dansers van Club Guy & Roni en acteurs van het Noord Nederlands Toneel”, vertelt Guy. ,,Het is echt een spectaculaire muziek- en dansvoorstelling. En een unieke ervaring, want hierna zal deze voorstelling nooit meer te zien zijn. Ook dat maakt deze voorstelling tot een spektakel.”

Sytze Pruiksma zegt over Conference of the Birds: ,,Zoals de vogels in Conference of the Birds de leider in zichzelf vinden, zo kunnen mensen dat ook. De kracht van het collectief speelt hierbij een belangrijke rol. Eén persoon kan iets in beweging brengen, maar een collectief kan nog veel meer bereiken. Bijvoorbeeld met betrekking tot vogels, die vanwege een afnemende biodiversiteit moeilijker kunnen overleven, maar ook met betrekking tot de HaFaBra-cultuur. Die staat namelijk ook onder druk. Daarom zetten we met Conference of the Birds cultuur én natuur op het podium.”

Volgens Sytze vertellen de vogels in de wereld het verhaal van hoe goed het met de mens gaat, en met ons landschap. ,,Zorgen wij goed voor ons landschap, dan zijn er meer vogels. Je kunt een verschil maken door in beweging te komen. Zoals bij Kening fan ‘e Greide, een burgerinitiatief dat zich hard maakt voor biodiversiteit, en waar veel mensen met allerlei achtergronden bij betrokken zijn.”

Al op jonge leeftijd trok Sytze met een verrekijker de natuur in om vogels te bewonderen. Later kwam er de liefde voor muziek bij. ,,Deze twee liefdes zijn samengekomen in Birds & Brass. Voorstellingen waarin 250 muzikanten speelden. Toen ik voor het eerst die muzikanten tegelijk hoorde spelen, gaf dat een enorme kick. Ik was gewend om hooguit twintig muzikanten tegelijk te horen. 250 muzikanten: wat een fantastisch geluid was dat.”

Alle ervaringen die hij heeft opgedaan bij Birds & Brass, komen nu samen in Conference of the Birds. ,,Het unieke is dat we nu voor het eerst met 1001 muzikanten gaan werken. En dat de muzikanten zich tussen het publiek zullen bevinden. Hierdoor krijgen de mensen de ervaring alsof ze zich tussen de vogels bevinden, midden in het geluid.”

Lees minder...

Neem contact op

Presenting partners LF2018

 

Mede mogelijk gemaakt door

 
 

© 2018 Conference of the birds • Tickets • Veelgestelde vragen •  Contact • DisclaimerPersHafabra